Ψυχοθεραπεία

'Ολγα Μουλάκη, M.Sc.

ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ, ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΥΤΡΙΑ, ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ, ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΣΧΕΣΕΩΝ

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER

Ενημερώνεστε άμεσα για το νέο θέμα του μήνα και τα προτεινόμενα σεμινάρια.

Πως μπορεί να με βοηθήσει;

Έχετε καταλάβει τι είναι η ψυχοθεραπεία; Φανταστείτε ότι κάτι σας προβληματίζει και το συζητάτε με τον εαυτό σας (ή τους φίλους) αλλά δεν βρίσκετε ικανοποιητική απάντηση ή έναν αποτελεσματικό τρόπο αντιμετώπισης. Συζητάτε το ίδιο θέμα με τον ψυχοθεραπευτή ή την ψυχοθεραπεύτρια σας και μέσα από τις ερωτήσεις του θεραπευτή, με τις καινούργιες πληροφορίες που μπορεί να σας προτείνει και τον διαφορετικό τρόπο να βλέπετε τα πράγματα, εσείς ανοίγετε τον προσωπικό σας ορίζοντα σε καινούργιες σκέψεις, συναισθήματα και δράση.

Φυσικά η ψυχοθεραπευτική διαδικασία περιλαμβάνει πολλά περισσότερα. Στο περιβάλλον εμπιστοσύνης και εχεμύθειας των συνεδριών, έχουμε τη δυνατότητα να εκφράσουμε τις βαθύτερες σκέψεις μας, τα πραγματικά μας συναισθήματα και να μιλήσουμε ανοιχτά για ό,τι μας προβληματίζει. Ο θεραπευτής ή η θεραπεύτρια, έχει ειδικευτεί ώστε να μπορεί να καταλάβει τις δυσκολίες μας και να μας προσφέρει την υποστήριξη που έχουμε ανάγκη. Μπορεί να μας βοηθήσει να καταλάβουμε τον εαυτό μας, τα όρια μας, τους άλλους, ν' αναπτύξουμε αυτοεκτίμηση, αυτοπεποίθηση και μια διαφορετική ματιά και στάση σ' αυτά που μας δυσκολεύουν.

Με συν-ταξιδιώτη τον θεραπευτή μαθαίνουμε να δημιουργούμε ικανοποιητικότερες σχέσεις με τους άλλους, να ξεδιπλώνουμε τις προσωπικές μας δυνατότητες και πραγματοποιούμε αλλαγές ώστε ν' απολαμβάνουμε και να χαιρόμαστε τη ζωή μας.

Οι ατομικές ψυχοθεραπευτικές συνεδρίες πραγματοποιούνται συνήθως μια φορά την εβδομάδα, την συγκεκριμένη ημέρα και ώρα που συμφωνούνται μεταξύ θεραπευτή και θεραπευόμενου από την αρχή και διαρκούν περίπου 50 λεπτά.

Κάποια από τα θέματα τα οποία απασχολούν τους ανθρώπους που με επισκέπτονται:

  • ΟΛΓΑ ΜΟΥΛΑΚΗ
  • ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ
  • ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΥΤΡΙΑ
  • Συμβουλευτική οικογένειας
  • Συμβουλευτική σχέσεων
  • © 2016 ΟΛΓΑ ΜΟΥΛΑΚΗ

Ευχαριστώ την Κατερίνα για την ξεχωριστή φωτογραφία και τη Δήμητρα για την υπέροχη, δημιουργική δουλειά της. Ο.Μ. Portrait photo by http://www.marianou.grDesign by www.pixelaki.co.uk